7 november 2009

Hej IT vänner
Som ordförande i BIT föreningen kan jag härmed glädjande meddela att jag denna dag har haft det stora nöjet av att installera levererad elektronisk utrustning och att efter installationen ta del av föreningens/Telia:s tjänstepaket i min bostad.

Mycket enkelt att komma igång med tjänsterna och jag kan konstatera att den TV bild som nu visas på vår gamla ”tjock TV” är av sådan kvallitet som vi aldrig tidigare har kunnat uppleva.

För min del är detta ett ”Halleluja moment” med anledning av dagens signal och teknikutveckling med optisk fiber som signalbärare. Högkvalitativ television med mängder av nya interaktiva/klickbara valmöjligheter via olika menyval med nya spännande funktioner medför att man känner en stor tillförsikt och tilltro till teknikutvecklingen och att vi via dagens och morgondagens optiska fiber går en ljus och säker framtid till mötes.

Allt detta har varit möjligt för BIT genom Telia och Skanova som kompetenta och finansiellt starka partners och deras entreprenörer och samarbetspartner som ElTel Networks AB och BEAB.

Det är min och styrelsens förhoppning att accessen/tillgången till denna fantastiska teknikutveckling på signalöverföring via ”Nobel prisad” optisk fiber ska bli tillgänglig för alla och i synnerhet för samtliga innevånare inom Bodens kommun.

Nu återstår för vår del att kasta ut den gamla ”tjock TV:n” och inköpa en ny TV för att kunna utnyttja den digitala tekniken fullt ut. Har vid samtal med lokala TV-handlare förstått att det senast som marknaden idag kan erbjuda är ”LED-LCD” TV apparater. En teknik som ger en otroligt bra svärta och bildkvalitet med upp till 40 % lägre energiförbrukning.

ELON i Boden har riktat ett special erbjudande till BIT:s medlemmar på LED-LCD TV apparater, alla trådlösa telefoner och datortillbehör, t.ex. routrar, nätverkskablar, datahögtalare under hela november månad.

För vår del är det dags att ta bilen och på plats ta del av deras erbjudande…………….

Klicka >> HÄR << för att ta del av erbjudandet från ELON.

/Christer